Hervulbare schoonmaakmiddelen: het klinkt zo gemakkelijk. In de praktijk blijkt het dat niet te zijn. Op jaarbasis gooien zowel huishoudens als professionele gebruikers alleen al enkele, soms tientallen kilo’s lege plastic schoonmaakflessen weg. Tel deze getallen bij elkaar op en je komt tot een verbijsterende hoeveelheid plastic afval. Het is onze visie dat schoonmaakproducten niet vervuilend mogen zijn.

Hoe kunnen we dat veranderen? Dat is de vraag die we onszelf stelden. Hervulbare schoonmaakproducten bleken het antwoord te zijn. Dat betekende echter dat we een groot obstakel moesten overwinnen. Een hervulbare fles ontwerpen is natuurlijk eenvoudig genoeg. Maar de meeste schoonmaakmiddelen zijn vloeistoffen. Een hervulbaar product bewijst pas zijn waarde als het product in de originele verpakking minder ruimte inneemt dan in de fles. Bij vloeistoffen is dat niet mogelijk, maar bij poeder wel. Daarom hebben wij hervulbare schoonmaakmiddelen ontwikkeld die als poeder worden geleverd. Voeg gewoon water toe om het eindproduct te krijgen.

Hervulbare schoonmaakproducten: de fles is een eenmalige aankoop

De Klienr fles is een eenmalige aankoop. Wanneer je nieuwe ECO Tabs bestelt, kun je deze fles steeds opnieuw gebruiken.

Je vraagt je misschien af: hervulbare schoonmaakproducten verkopen klinkt relatief eenvoudig, waarom kom je het niet vaker tegen? Dat heeft alles te maken met de staat van het product. En ja, dan bedoelen we de letterlijke staat. De meeste schoonmaakmiddelen zijn vloeistoffen. Door al het water en alle vloeistoffen uit het productieproces te verwijderen, kunnen we onze schoonmaakmiddelen als poeder produceren, verpakt in kleine en handzame tabs. Dit maakt het veel gemakkelijker om dezelfde fles opnieuw te gebruiken. Voeg gewoon water toe en het tabblad met poeder (de milieuvriendelijke PVA-kunststof op basis van zetmeel lost automatisch op bij contact met water) en je hebt weer een volle fles reinigingsmiddel.

Bij vloeibare schoonmaakmiddelen is het veel moeilijker om navulbare schoonmaakproducten te verkopen. De navulverpakking zou immers even groot moeten zijn als de oorspronkelijke verpakking. Zelfs als de navulverpakking van milieuvriendelijk materiaal zou zijn gemaakt, zou de verzending ervan nog steeds veel ruimte in beslag nemen en dus een enorme ecologische voetafdruk achterlaten. Onze ECO Tabs hebben niet alleen een volledig milieuvriendelijke verpakking, ze zijn ook klein en licht, wat betekent dat we enorme ladingen kunnen verzenden zonder veel ruimte in beslag te nemen. Daarbij vervoer je ook niet het water, maar alleen poeder. Combineer dit met de hervulbare fles en je krijgt een echt milieuvriendelijk product.

Wat als de fles beschadigd raakt?

Elke keer dat je jouw hervulbare schoonmaakproducten gebruikt, verminder je afval en vervuiling. Maar wat als de hervulbare fles beschadigd raakt en je deze moet weggooien? Zelfs deze fles is 100% recycleerbaar voor een minimale impact op het milieu. Natuurlijk kun je een nieuwe hervulbare fles bestellen.

Onze hervulbare schoonmaakmiddelen

Klienr biedt vier verschillende hervulbare schoonmaakmiddelen voor alle reinigingsdoeleinden: