Bij Klienr zijn we gepassioneerd over milieuvriendelijk schoonmaken. Het is onze taak van negen tot vijf en verder. We hebben milieuvriendelijke schoonmaakproducten ontwikkeld, waarmee we proberen bij te dragen aan een schoner milieu en een betere, duurzamere toekomst. We delen ook graag onze kennis. In deze blog willen we een aantal van onze milieuvriendelijke schoonmaaktips met je delen.

Tip 1. Ken je schoonmaakmiddel

Kennis is macht wanneer je millieuvriendelijk wil schoonmaken. Weet jij wat er in de schoonmaakproducten zit die je gebruikt? Of weet je waar ze vandaan komen of hoe het productieproces is? Het gebruik van de juiste schoonmaakproducten kan een grote impact hebben. Neem de tijd en moeite om de ingrediënten te leren kennen en let ook op de verpakking.

Tip 2. Gebruik niet teveel schoonmaakmiddel

Een extra scheutje van het schoonmaakmiddel: het lijkt misschien niet veel, maar na verloop van tijd stapelt het zich op en kan het leiden tot het gebruik van meerdere extra flessen per jaar. Vooral in omgevingen die een grondige en regelmatige reiniging vereisen. De juiste hoeveelheid schoonmaakmiddel gebruiken is belangrijk, maar vaak gebruiken velen van ons te veel. Dit betekent niet alleen extra afval, het kan ook oppervlakken beschadigen en het rioleringssysteem en het milieu extra belasten.

Tip 3. Gebruik niet teveel water

Meer nog dan het gebruik van te veel schoonmaakmiddel, hebben mensen de neiging om te veel water te gebruiken. Als we klaar zijn met schoonmaken, gooien we vaak vele liters afvalwater weg. Natuurlijk heb je voldoende water nodig om schoon te maken. De emmer hoeft aan het eind niet leeg te zijn, maar hij hoeft ook niet vol te zijn. Wees slim met je water. Het is altijd beter om een klein beetje bij te vullen dan enorme hoeveelheden water weg te spoelen.

Let bij het waterverbruik ook op de temperatuur van het water. Warm water reinigt vaak beter dan koud water, maar in de meeste gevallen heb je geen extreem heet of kokend water nodig. Je kunt veel energie besparen door warm, maar niet te heet water te gebruiken.

Tip 4. Kwaliteit en frequentie

In het ideale geval hoef je niet vaak schoon te maken. Helaas is dat zelden het geval. Daarom is het heel belangrijk om na te denken over kwaliteit en frequentie. Het is misschien verleidelijk om goedkopere schoonmaakmiddelen te gebruiken, maar dat kan ook nadelen hebben. Een kwaliteitsschoonmaakmiddel zal grondig reinigen. Dit kan niet alleen betekenen dat je minder vaak hoeft schoon te maken, maar ook dat je op de lange termijn geld bespaart. Hoe vaker je schoonmaakt, hoe slechter dat meestal is voor het milieu.

Tip 5. Multifunctionele producten

Tenzij je milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt voor al jouw schoonmaaktaken (daarover later meer), is het een uitstekend idee om op zoek te gaan naar multifunctionele producten. Heb je echt voor elke taak een ander product nodig? Misschien wel, maar misschien ook niet. Minder variatie in producten betekent minder verpakkingsafval.

Tip 6. Wees slim met verpakkingen: gebruik navullingen en herbruikbare producten

Moet je echt elke keer een nieuwe fles kopen als de schoonmaakmiddelen op zijn? Veel merken bieden hervulbare schoonmaakmiddelen aan. Dit kan de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die je verbruikt verminderen. Bestel navullingen als dat kan en gebruik je eigen herbruikbare producten om het product in te bewaren.

Tip 7. De slimme optie: Milieuvriendelijk schoonmaken met Klienr

Is er een handige manier om milieuvriendelijk schoon te maken? Ja, die is er. Het gebruik vanKlienr’s milieuvriendelijke schoonmaakproducten is een slimme keuze. Wij bieden een compleet assortiment van echt milieuvriendelijke schoonmaakproducten voor alle doeleinden en behoeften. Dit houdt in:

  • Een milieuvriendelijke formule
  • Unieke milieuvriendelijke verpakking die ruimte bespaart
  • Milieuvriendelijke productie en verzending
  • Navulbaar en herbruikbaar

Met Klienr producten kun je gemakkelijk, grondig en milieuvriendelijke schoonmaken. Bekijk al onze milieuvriendelijke schoonmaakproducten.