Gourmetten is altijd heerlijk én hartstikke gezellig. Echt genieten met je gezin of vrienden. Eén ding is echter een heel stuk minder genieten: het schoonmaken van het gourmetstel na afloop van een gezellige avond. Hoe maak je een gourmetstel schoon? Vaak is dat een behoorlijke uitdaging. Temeer omdat het niet zelden gebeurt dat na een lange, gezellige avond het vieze gourmetstel tot de volgende ochtend blijft staan. Wij geven je graag tips voor het écht goed en eenvoudig schoonmaken van jouw gourmetstel.

Waarom een gourmetstel schoonmaken lastig is

Een gourmetstel schoonmaken is om diverse redenen vaak best lastig. Je kunt de pannetjes bijvoorbeeld vaak niet in de vaatwasser doen omdat dit de anti-aanbaklaag aan kan tasten. En zelfs áls die pannetjes wel in de vaatwasser mogen, zijn er nog andere onderdelen die schoon moeten worden gemaakt.

Het schoonmaken van het gourmetstel is ook een lastig klusje omdat het aangekoekt vet betreft, dat op hoge temperatuur is ingebakken. Lang niet alle afwas- en schoonmaakmiddelen zijn goed in het verwijderen van vetresten. En als ze dit wel zijn, zijn ze vaak te agressief waardoor ze het gourmetstel kunnen beschadigen. Dat geldt ook voor de gourmet plaat waar sommige stellen mee zijn uitgerust.

Alsof dat nog niet lastig genoeg is, kennen de onderdelen van het gourmetstel lastige, kleine hoekjes waar je niet altijd lekker bij komt.

Gourmetstel schoonmaken tips

Wij voorzien je graag van enkele handige tips om jouw gourmetstel schoon te maken. De eerste tip is: begin bij het gebruik. Natuurlijk brengt gourmetten altijd rommel met zich mee en worden de pannetjes en plaat altijd vies. Maar je kan dit beperken. Door niet te veel boter/olie te gebruiken en door niet zomaar alles in het pannetje of op de plaat te leggen. Sommige ingrediënten lenen zich hier niet voor. Haal je een heerlijk stukje vlees of ander eten van het gourmetstel? Maak dan het oppervlak even schoon. Dat doe je eenvoudig door met het spateltje resten weg te schrapen of hier even snel met een keukenpapiertje overheen te gaan.

Probeer resten en vuil niet aan te laten koeken. Dat zorgt ervoor dat ze moeilijker te verwijderen zijn. Dit houdt onder andere in dat het handig is om niet tot de volgende ochtend te wachten met het schoonmaken van het gourmetstel. Dat kan lastig zijn als het gezellig is. Heb je geen zin of tijd om direct na het eten de boel schoon te maken? Leg dan de pannetjes in een emmer water. Zo koeken resten minder aan.

Gebruik nooit producten die het gourmetstel kunnen beschadigen. Dat wil zeggen: geen harde borstels of agressieve reinigingsmiddelen. Wanneer het oppervlak van de gourmet plaat en de gourmet pannetjes wordt aangetast kan dit ervoor zorgen dat vlees tijdens het bereiden aan gaat bakken. Wat is dan de oplossing?

Gourmetstel schoonmaken met Klienr Ontvetter ECO-Tabs

Wilt je jouw gourmetstel grondig maar veilig reinigen? Kies dan voor Klienr Ontvetter ECO-Tabs. De unieke, krachtige maar milieuvriendelijke formule van Klienr Ontvetter ECO-Tabs krijgt zelfs het hardnekkigste vuil en vet van het gourmetstel verwijderd.

Onze ontvetter ECO-Tabs zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in professionele keukens. Het schoonmaken van een gourmetstel is voor deze compacte tabs dan ook geen enkel probleem. De tabs verwijderen zowel dierlijke als plantaardige vetten. Ook zorgen de Klienr ontvetter ECO-Tabs bij het reinigen van jouw gourmetstel voor een heerlijk frisse geur.

In professionele keukens, maar zeker ook bij jou thuis telt gebruiksgemak. Met deze tabs kun je snel aan de slag. Het enige wat je hoeft te doen, is de ECO-Tabs oplossen in een emmer warm water. De gootsteen werkt natuurlijk ook. De formule is eco-vriendelijk waardoor je water bespaart en afvalwater minder schadelijk is voor het milieu. Dankzij de eco-vriendelijke verpakking gooi je ook nog eens minder verpakkingsmateriaal weg. Het materiaal dat je weggooit, is 100% recyclebaar.