Kennis is macht bij ecologisch schoonmaken. Weet je wat er in de schoonmaakproducten zit die je gebruikt? Of weet je waar ze vandaan komen of hoe het productieproces is? Het gebruik van de juiste schoonmaakproducten kan een grote impact hebben. Neem de tijd en moeite om de ingrediënten te leren kennen en let ook op de verpakking.

De voordelen van ecologisch schoonmaken zijn vrij duidelijk. Het is veel beter voor het milieu. Maar laten we eens verder kijken dan de voor de hand liggende voordelen. Voor het geval je nog twijfelt of je wel of geen eco-vriendelijke schoonmaakproducten moet gebruiken: er zijn meer redenen om het wel te doen. Dit zijn er vier van.

Pro’s van ecologisch schoonmaken nummer 1: Geef het goede voorbeeld

Gelukkig zijn de meesten van ons het erover eens dat we belangrijke veranderingen moeten aanbrengen in de manier waarop we leven en consumeren om onze planeet te beschermen en te zorgen voor een veilige en gezonde toekomst. Hoe gaan we dit doen? Wie gaat dit doen? We kunnen allemaal een impact hebben en bijdragen tot positieve verandering. De laatste paar jaar hebben we bij de overgrote meerderheid een grote verschuiving in de houding ten opzichte van milieuvriendelijkheid waargenomen. Maar bereidheid en actie zijn twee verschillende dingen. Het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen is een manier om het goede voorbeeld te geven. Ook al weten we allemaal dat het bestaat, de meeste bedrijven hebben de verandering nog niet doorgevoerd en de meeste consumenten zijn er nog niet aan gewend.

Wanneer mensen verandering in hun omgeving zien, is de kans veel groter dat ze die verandering zelf ook overnemen. Of je ECO-tabs nu professioneel of thuis gebruikt: je kunt er zeker van zijn dat mensen geïnteresseerd zullen zijn in wat je gebruikt.

De voordelen van ecologisch schoonmaken nummer 2: Het verbreedt je horizon

Nieuwe technieken, alternatieve methodes of veranderingen in levensstijl: het vergt soms wat inspanning. Maar vaak blijkt de inspanning veel minder groot te zijn dan het aanvankelijk leek. Neem onze ECO-tabs: ze veranderen niets aan de manier waarop je schoonmaakt, behalve het feit dat je het nu op een veel milieuvriendelijkere manier doet.

Als mensen ervaren dat nieuwe dingen werken, wekt dat vaak meer interesse. Wij zijn er erg trots op dat bijna al onze klanten actief op zoek zijn naar oplossingen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Het een leidt vaak tot het ander. Onze hervulbare schoonmaakproducten zijn een haalbare, realistische manier om je schoonmaakactiviteiten duurzamer te maken. Er zijn talloze andere gebieden waar je een positieve impact kunt hebben met slechts een paar kleine aanpassingen.

De voordelen van ecologisch schoonmaken nummer 3: Ervaar dat er geen financiële nadelen zijn

Zodra mensen het label “eco” horen, gaan ze er vaak vanuit dat het duur gaat zijn. Gedeeltelijk is dat waar. Ecologisch vriendelijke oplossingen zijn nog niet de norm. Vaak zijn ze duurder om te produceren of te leveren. Maar naarmate de tijd en de technologie voortschrijden, komen steeds meer mensen tot de ontdekking dat ecologisch schoonmaken niet altijd gelijk staat aan duur. Vooral als je naar de lange termijn kijkt.

De aankoopprijs vertelt vaak maar een deel van het verhaal. Onze producten zijn herbruikbaar. Dit telt na verloop van tijd op. Zeker als je bedenkt dat je altijd precies de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddelen gebruikt. Er is geen verspilling. De kans is groot dat je na verloop van tijd tot de conclusie komt dat het verschil in kosten wellicht te verwaarlozen is.

De voordelen van ecologisch schoonmaken nummer 4: Het gaat niet alleen om het product, het gaat om de hele keten

De voordelen van ecologisch schoonmaken gaan verder dan alleen het product. Het gaat niet alleen om het schoonmaken zelf: het gaat om de hele keten. Want naar onze mening is milieuvriendelijk pas echt milieuvriendelijk als de hele keten geoptimaliseerd is. Als je onze producten gebruikt, maak je dus niet alleen gebruik van een milieuvriendelijkere manier van schoonmaken, maar ben je ook verzekerd van een milieuvriendelijker productie-, verpakkings- en verzendingsproces.